Egy csatorna az emberekhez

6lépés

6lépés

Az éjszakai élet utolsó napjai?

A bulinegyed balhé

2018. január 16. - 6lépés

zarva2.jpg

Szinte pontosan egy hónap múlva, február 18-án népszavazással dől el, hogy bezárjanak-e a kocsmák éjféltől a népszerű/rettegett bulinegyedben. Mindkét oldalnak meg vannak az érvei, hogy miért kell bezárni és miért nem. Az egyik oldalon a hangoskodás, szemét és az alváshiány akasztja ki az embereket a másik oldalon meg a munkák, bevételek, turizmus és az éjszakai élet áll érvként. 

Nehéz egyértelmű igazságot tenni, de lehet nem is muszáj. Hisz igaz, hogy ez az állapot sem tartható sokáig, de valószínűleg nem a minden felelősséget a lakókra hárító önkormányzat "tiltsuk be és nincs gond" politikája a megfelelő válasz erre. Úgy gondoltuk, hogy egy értelmes, minél több szempontot megvizsgáló párbeszéd többre vezetne, hisz semmi sem fekete-fehér.

Pár hete elindított hetente jelentkező -egyelőre átmeneti helyszínen lévő- élő műsorunknak így ez volt a témája, és megpróbáltuk a lehető legtöbb szempontból megvizsgálni a kérdést.

Neked mi a véleményed a témában?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr1513579819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása