Egy csatorna az emberekhez

6lépés

6lépés

KapuNYITÁSI pánik? Már ilyen is van...

2019. március 29. - 6lépés

Kilépsz a gimnázium vagy a szakközép kapuján és úgy érzed túl vagy a nehezén. Hát persze. Még az is lehet hogy nem tudom melyik irányba menj, de el kell indulni valamerre. Nincs idő, valamit el kell kezdeni…még ha csak átmenetileg is.  Jó lesz, gyerünk.  

Vagy mész tovább tanulni, vagy elkezdesz dolgozni. Csinálod, itt-ott megakadsz de azért haladsz valamerre. Bár mintha másoknak jobban menne, de mindegy van még csomó idő.

Aztán pár év után szöget üt a fejedbe a gondolat. Aztán egyre többször tör a felszínre:

Nem itt kéne tartani, nem ezt kéne csinálni. Szüleink ilyenkor már hol tartottak… a többi kortársam már hol tart. Szeretik a munkájukat, elvégeztek valami iskolát, lakásuk van és kocsijuk, beutazzák a világot, és lassan családjuk is van. Ja nem már van is. Nem is hívnak már annyit, megvan a maguk élete.

A munka sem olyan izgalmas már, nem erre gondoltál amikor elkezdted. És akkor ott állsz és csak arra tudsz gondolni, hogy valahol valamikor valahogyan elkúrtál.

Miért olyan ismerős ez a dolog sok embernek? Ennek jártunk utána...

 

Régen MINDEN jobb volt?

Régen minden jobb volt? A világ már nem a régi és a mai fiatalok már el vannak veszve? Csak a játék, mobilozás és bulizás érdekli őket? 

Vajon mennyi igazságtartalom van a "bezzeg az én időmben" típusú napi szinten feljövő kiakadásokban? Mi okozza ezt, és lehetséges, hogy egy szép napon te is azt fogod hajtogatni a kocsmában, hogy a mai fiatalok már el vannak cseszve?

Ennek jártunk utána az új évadunk első részében.

 

süti beállítások módosítása