Egy csatorna az emberekhez

6lépés

6lépés

A legjobb társasjátékok karácsonyra!

2015. december 16. - 6lépés

46153-collection.jpg

 

Bár már tudjuk, hogy a Telekom szerint gyerekes dolog a társasjáték, azért egy pillanatig se higgyük el, hogy igazuk is van. Aki kicsit is otthon van a témában tudja, hogy a társasjátékok aranykorukat élik és évről-évre egyre több izgalmas játék jelenik meg, mi meg alig győzzük kipróbálni őket.

Nyáron megismertük hazánk egyik legszimpatikusabb kezdeményezését, a Játszóházat és azóta egyre több zseniális társasjátékot ismerünk. Hadd ajánljunk párat, hátha még jókor jön a tipp!

 

7 Csoda

Ez a játék egyfelől nagyon pörgős, szóval hamar vége van és nagyon játszatja magát, másfelől meg akár heten is lehet játszani. Sok út vezet a győzelemhez, szóval nem lesz pár kör után unalmas. Ajánljuk mindenkinek, akik nagyobb társasággal játszanának.

 

small_world_in.jpg  

SmallWorld

Az egyik legjobb stratégiai társasjáték, ha nem az egészestés kategóriát nézzük. Ez még viszonylag könnyen megtanulható annak is, aki ritkán társasozik. Ahol sok a sértődős, oda inkább nem ajánljuk mert elég rendesen meg lehet szívatni a másikat, de aki szeret harcolni, az ne hagyja ki. Rengeteg faj és tulajdonság lapka van, amik minden játéknál máshogy párosodnak, és ennek a remek szisztémának köszönhetően sosem egyforma két menet.

 

Caylus

Ezt már tapasztaltabb társasjátékosoknak ajánljuk. Semmi szerencse, színtiszta stratégia. A munkás-lehelyezős műfej egyik legjobbja. Együtt építjük a várost, de együtt is használjuk ki az erőforrásait minden körben és ez a kompetitív-kooperatív kettősség érdekes színt visz a játékba.

 

image.jpg

 

Civilization 

 Ezt is a komolyabb stratégiát kedvelőknek ajánljuk, főleg azoknak akik ismerik az alapjául szolgáló számítógépes játékot. Ahhoz, hogy lássuk milyen sokszínű elmondom a négy módot, ahogy meg lehet nyerni: katonai, kulturális, gazdasági és kutatási győzelem is van, rajtad múlik melyikre összpontosítasz.

 

Evolúció

Ez is egy könnyedebb, pörgősebb darab. Saját magunk fejlesztjük a fajainkat, amik lehetnek növény- és húsevők is. Minél több a növényevő, annál jobban megéri ragadozónak lenni és ezért egyre több játékos kezd el vadászni a többiekre, amivel megtizedelhetik a növényevőket. De persze ők is egyre hatásosabban védekezhetnek. Pont olyan mint az evolúció, remekül bemutatja (nyilván leegyszerűsítve) a lényegét.

 

A videónkban megpróbáljuk megfogni a társasozás életérzését, majd mi is és rengeteg gyakorlott társasozó ajánl még sok-sok további társast és a Játszóház eseményeibe is belekukkanthatunk. Aki szereti a társasjátékokat, ne hagyja ki!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr688176000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2015.12.17. 06:58:51

Lehetett volna még egy-két dolgot írni róluk, például hogy mégis mi a játék célja, és milyen korosztálynak való. Ezek az infók jól jöttek volna, de azért köszi a tippeket, pont társast kellene vennem karácsonyra. :)

6lépés 2015.12.17. 10:59:42

@Lenina Huxley: Milyen korosztálynak keresel?

SarahConnor 2015.12.17. 13:50:13

Felnőtteknek valót. Rokonaim ezt kértek karácsonyra, hát tiszteletben tartom :) ha van ötletetek, megköszönöm. A fentiek közt ha akad felnőtteknek való, az is megfelel!

6lépés 2015.12.17. 19:10:32

@Lenina Huxley: Ezek közül mind jó felnőtteknek. A caylus nagy kedvencünk most, kicsit összetettebb (ahogy a civilization is bonyolultabb), de ha azt szeretik, akkor tuti nagy kedvenc lesz. Sokat lehet agyalni rajtuk. Ha lazább stratégiait akkor a smallworld, ha inkább kártyásat akkor 7 csoda. Egyikkel sem lehet nagyon mellé nyúlni. Persze ki tudja mi van meg nekik :))

SarahConnor 2015.12.17. 21:00:31

Köszönöm! :) Csak három társasuk van, mind elég régi, a klasszikusok. Úgyhogy akkor ezekből választok, és nem lesz nagy csalódás :)
süti beállítások módosítása